EBA lanserer e-læringskurs i vinterdrift vei

Publisert: 03.10.2017 Endret: 03.10.2017

EBA har produsert et nytt e-læringskurs i vinterdrift vei. Kurset er ment for alle operatører og arbeidsledere innenfor vinterdrift av vei, og er tilgjengelig på Byggenæringens Nettskole.

vinterdrift.png

Bakgrunnen for kurset er at Statens Vegvesen (SVV) tidligere arrangerte kurs i vinterdrift, et kurs over fire dager som alle operatører måtte gjennomføre. Kursbevis var tilstrekkelig kompetanse.

For to år siden fikk entreprenørene selv ansvar for opplæring i noen vedlikeholdskontrakter, og SVV stilte da krav til kompetanse i form av en test.

Nå er dette som er gjengs i alle kontraktene. Alle operatører må gå opp til test på samme måte som for å ta førerprøven. E-læringen inneholder alle modulene i læreboka og gir operatørene kompetanse til å bestå den avsluttende testen.

 Åpen årslisens

Mesta og NCC er to EBA-bedrifter som har kjøpt åpen helårslisens, som gir dem fri tilgang til kurset i vinterdrift et helt år.

- Hovedgrunnen til at vi har kjøpt åpen helårslisens er at dette kurset nå er pålagt i kontraktene. Når det er sagt, så er vi sikre på at det å kjøre e-læring i stedet for vanlig kurs vil spare oss for veldig mye tid. I tillegg vil vi nå kunne tilby dette kurset til alle som jobber for oss, også kontoransatte, noe som betyr økt kompetanse over hele linjen, sier Terje Bache – fagansvarlig for drift og vedlikehold i NCC og leder av EBA sitt drift- og vedlikeholdsutvalg.

I NCC skal man i gang med kurset i løpet av neste uke, og da på funksjonskontrakten Nordre Hedmark.

E-læringskurset inneholder mye filmmateriale, der folk fra næringen er formidlere av ulike faglige tema. Kurset har en varighet på ca tre timer og avsluttes med en prøve som forbereder for test på Vegvesenets vegstasjoner. 

Les mer om kurset på Byggenæringens nettskole ved å klikke på lenken til høyre.

KONTAKT

Lene Jønsson

Leder HMS og Entreprenørskolen

  Telefon:  

  Mobil:   930 96 184

  E-post: