Først ute med utslippskutt på byggeplassene

Publisert: 19.06.2018 Endret: 19.06.2018

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) roser næringslivet for å satse på fossil- og utslippsfrie byggeplasser. Fredag 15. juni fikk Elvestuen overrakt en veileder som viser hvordan utslippene på norske byggeplasser kan kuttes helt.

Elvestuen.png

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen mottar veilederen under et frokostseminar forrige fredag. Foto: Camilla M. Granheim / Energi Norge

– Her gjør Norge noe som ingen andre er i nærheten av. Vi viser ikke bare at det er mulig å redusere utslippene, men også hvordan det skal gjøres, sa Elvestuen.

Elvestuen mottok veilederen foran en fullsatt sal i Næringslivets Hus. Han mener byggenæringen som landets største fastlandsnæring vil spille en svært viktig rolle i de kuttene i ikke-kvotepliktig sektor Norge skal gjennomføre innen 2030.

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO – Næringslivets Hovedorganisasjon – er fornøyd med at næringslivet selv tar tak i utslippskuttene på byggeplassene.

– Utfordringen er å få klimapolitikken til å spille på lag med bedriftene. Klimamålene nås ikke, hvis ikke næringslivet mobiliserer. Marked, teknologi og rammebetingelser er helt avgjørende for å få til denne mobiliseringen, sier Skogen Lund.

Veilederen er utarbeidet av DNV GL på oppdrag av Energi Norge, Norsk Fjernvarme, Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA), Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg Byggevareindustrien, Akershus og Østfold (EBAO), Nelfo, Klimaetaten i Oslo kommune og Enova. 

Veileder og rapport om utslippsfrie byggeplasser finner du under "Nedlastinger" til høyre.