Råd fra bygge- og anleggsnæringen kan frigjøre 100 milliarder

Publisert: 23.03.2018 Endret: 23.03.2018

Statsministeren fikk råd om omstilling av bygge- og anleggsnæringen som kan frigjøre 100 milliarder per år, og det handler om digitale omstillinger.

NHO Arktis.png

Foto: Ann Christin Pettersen.

Årlig investerer Norge ca 440 mrd kr i bygg og anlegg (BA). Investeringene må innrettes mer mot behovet for digital omstilling i bygge- og anleggsprosjekter. BA-næringen ønsker seg sterkere politisk forankring for å få til en sterkere digitale omstilling.

NHO Arktis, Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) og Smart Construction Cluster (SCC) møtte statsminister Erna Solberg og representanter fra flere departementer, fredag 16. mars. Statsministeren var i Alta i anledning et toppmøte om kompetansebehovet som veksten i Nord-Norge skaper, og for å ta imot vinnerne av Finnmarksløpet. EBAs leder i nord, Stein Windfeldt, deltok i møtet med statsministeren.

I møtet presenterte SCC klyngesatsningen i Alta og hvordan det jobbes både nasjonalt og internasjonalt. Med utgangspunkt i tiltakene i Bygg 21 strategien, Digitalt Veikart for BA næringen og Jeløya erklæringen viste SCC hvordan politisk tilpasning av Jeløya tiltakene ville kunne øke farten på omstillingen. Omstillingen må ledes av involverte bedrifter, samt sikre en sterk regional forankring.

Klikk på lenken til høyre for å lese hele saken på NHO Arktis sine nettsider.