Byggenæringen hos statsråden om klimapartnerskap

Kommunal- og distriksminister Sigbjørn Gjelsvik inviterte en rekke aktører til møte i departementet onsdag. Foto: Kommunal- og distriktsdepartementet

Onsdag den 29. mars var store deler av byggenæringen samlet i møte hos kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

Målet var å konkretisere arbeidet med klimapartnerskap.

- Dette er ikke et høflighetsmøte, vi skal videre i å løse oppgavene i fellesskap, uttalte statsråden til bygg.no samme dag. 

Byggenæringen er en av de tre første næringene som er invitert inn i et klimapartnerskap mellom regjeringen og næringslivet.  Både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden ble invitert til onsdagens møte for å si noe om hvordan medlemmene i organisasjonene blir påvirket av grønn omstilling, hva som er de viktigste oppgavene for et klimapartnerskap for BAE-næringen og hva det er viktig å få frem i et kunnskapsgrunnlag for sektoren.

Direktør for bærekraft og samfunnspolitikk i BNL, Guro Hauge var sammen med administrerende direktør i EBA, Heikki Eidsvoll Holmås godt fornøyde med møtet.  Hauge presiserer til bygg.no at møtet var konstruktivt og hadde fokus både på hvordan det skal jobbes fremover og hvilke konkrete oppgaver det vil innebære. Hun trekker også frem at intensjonsavtalen sier at det skal tas frem et felles grunnlag for et kunnskapsprogram.

EBAs administrerende direktør har vært en sentral pådriver for å sikre at byggenæringen blir en av de første næringene inn i et klimapartnerskap.

- Med en regjering som ønsker en endring og med en næring som ønsker å gå foran og bidra, er det mye vi samme kan jobbe med fremover, sier Heikki Eidsvoll Holmås til bygg.no. - Byggenæringen tenger forutsigbarhet for å kunne planlegge og utføre oppgavene med gode og fremtidsrettede lønsinger. Det er ikke langt frem til 2030, og det er nå viktig at vi blir enige om hvor vi skal og hvordan vi skal gå veien videre, fortsetter han.

Les hele saken på bygg.no her:

https://www.bygg.no/inviterte-byggenaeringen-til-samling-om-klimapartnerskap-ikke-et-hoflighetsmote/1523097!/

Heikki Eidsvoll Holmås og Guro Hauge var blant deltakerne på onsdagens møte. Foto: Byggeindustrien / Bygg.no