Entreprenørskolen

EBA har over 30 ulike kurs innenfor områdene jus, HMS, ledelse og teknikk.

Kurs i Prosseskode 1 - Beskrivelse av vei og anlegg

Prosesskoden brukes som et grunnlag for å utarbeide en rekke prosjektbeskrivelser.Derfor er det avgjørende for alle i anleggsbransjen å ha god kjennskap til prosesskoden. Når du først har lært hvordan du anvender prosesskoden, kan du også bruke den for andre deler av Norsk Standard.

Formål:
Kurset har som formål å gi deltakerne grunnleggende ferdigheter i bruk av R761 og R762 som et nyttig samarbeidsverktøy i utførelsesentrepriser i regi av Statens Vegvesen. Bestemmelsene i standarden gir føringer for en ryddig deling av ansvar og risiko mellom kontraktspartene. Ved å styrke forståelsen din av strukturen i prossesskoden vil du få bedre forutsetninger for å kunne gjøre deg nytte av detaljinformasjonen på en god måte. Da har du mye bedre grunnlag for å bidra til et godt samarbeid og en konstruktiv diskusjon med de andre aktørene i vegprosjektet.

Målgruppe:

Kurset retter seg først og fremst mot deg som som har behov for å forstå en detaljbeskrivelse. Kurset gir kunnskap som er aktuell i forbindelse med kalkulasjon, kontraktsinngåelse, planlegging og kontroll av utførelse av vegarbeider.

Det er ingen spesielle krav til forkunnskaper, men en fordel med noe praksis. Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakere viser at kursinnholdet kan være både forståelig og matnyttig både for nybegynnere og for «gamle ringrever».

Kurstype:

  • fysisk kurs
  • digitalt kurs
  • bedriftsinternt kurs

Kursbeskrivelse - fysisk kurs

Kurset er primært en gjennomgang av struktur, oppbygning og tankegang i prosesskoden. Dette er kunnskaper som er grunnleggende for å kunne lete opp, forstå og se sammenhenger for de enkelte prosessene – og kunne argumentere med gode faglige argumenter for hva som inngår og hva som ikke inngår i den enkelte prosess, både når det gjelder grunnarbeid (R761) og betongarbeid (R762). Mye av kurset handler om å bearbeide det som står i innledningen (side 7-14), slik at det blir håndgripelig og matnyttig. Denne innledningen er helt lik i R761 og R762 med unntak av hvor eksemplene er hentet fra.

Det blir ikke en gjennomgang prosess for prosess om at «i denne inngår/inngår ikke…», men de ulike prinsippene i strukturen blir beskrevet via eksempler fra konkrete prosesser. Eksemplene i kurset er hentet både fra grunnarbeid og betongarbeid. Det poengteres at tankegangen og strukturen er helt den samme for begge fag.

Format:

Kurset gjennomføres med forelesning, eksempler og oppgaveløsning. Det legges stor vekt på å ta utganspunkt i deltakernes egne problemstillinger.

 

Varighet:
1 dag

Kursbeskrivelse - digitalt kurs

Kurset kan også gjennomføres i en tredelt nettbasert løsning:

  1. Et E-kurs via Byggenæringens Nettskole. E-kurset består av videoforelesinger og noen interaktive oppgaver knyttet til videoene. Estimert tidsbruk 2-3 timer.
  2. E-kurset munner ut i noen oppgaver å jobbe med på egenhånd, samt en mulighet til å sende innspill/ønsker/spørsmål til foreleser i forkant av digital samling.
  3. En digital samling (Teams). Her vil det være noen utdypende forelesinger som følger opp noen av temaene fra e-kurset, mulighet til å stille spørsmål til innholdet i e-kurset, videre arbeid med og gjennomgang av oppgavene, samt mulighet til å diskutere problemstillinger fra deltakernes arbeidshverdag relatert til prosesskoden. Tidsramme for digital samling: 3 timer.

Kursbeskrivelse - bedriftsinternt kurs

Kurset kan gjennomføres som bedriftsinternt heldagskurs. Kurset kan også organiseres som som e-kurs der siste oppfølgende samling foregår live hos bedriften.

Dersom de oppsatte tidene for dagskurs eller digitale samlinger ikke passer, gir det digitale formatet stor fleksibilitet til å tilby tilpassede løsninger ut fra deres ønsker.

Videre oppfølging i etterkant av kurset kan avtales på timebasis direkte med foreleser.

Ta kontakt for tilbud og mer informasjon.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt!
Ansatte EBA
Ansatte EBA